Το αλατισμένο Russula είναι ένα θαυμάσιο σνακ για όλη την οικογένεια. Γεμίστε τα με ξινή κρέμα ή βούτυρο και στο τραπέζι!

Τα συστατικά

Σταφίδες – 1 κιλό

Αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.

Πιπέρι μπιζέλια – 5-8 κομμάτια.

Χρένο – κομμάτι 4 εκ

Φύλλο Bay – 4 τεμ.

Σκόρδο – 4 αστέρια

  • 15 kcal

Διαδικασία μαγειρέματος

Αλατισμένα ή μαριναρισμένα μανιτάρια – ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά του πληθυσμού μας. Δεν είναι περίεργο, αγαπάμε τα μανιτάρια, όπως κανένα άλλο, μεταξύ όλων των εθνικοτήτων, ίσως μόνο οι Σλάβοι είναι οι μεγαλύτεροι γνώστες αυτών των δασικών δώρα.

Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν θεωρούσα μια σκουρόχρωμη μανιτάρια μέχρι κάποια στιγμή. Κάποτε, όταν βγήκαμε στο δάσος, δεν βρήκαμε τίποτα, μόνο οι οικογένειες των πρώτων βόλτων έπεφταν σε μεγάλες ποσότητες στην εκκαθάριση. Συλλέξαμε τα και τα τηγανίσαμε στο σπίτι. Πώς με εκπλήσσει το γούστο τους! Είναι πυκνά, λευκά, γλυκά και μοιάζουν με κοτόπουλο για γεύση. Από εκείνη την εποχή, έχω μεγάλο σεβασμό για αυτά τα μανιτάρια και κάθε χρόνο προσπαθώ να αλάγομαι το russula με μια κρύα μέθοδο στις τράπεζες. Παρόλο που σε μορφή γεμιστή δεν είναι λιγότερο νόστιμο.

Σταφίδες

Συλλέγοντας σκωρίες, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, αυτά τα μανιτάρια είναι πολύ εύθραυστα και σπάσουν ακόμη και κάτω από χαμηλή πίεση. Έτσι τα συλλέγω ξεχωριστά από άλλα μανιτάρια.

Συνιστάται να ξεκινήσετε να αλατίζετε τη σούπλα με κρύα μέθοδο με το μούμωμα των μανιταριών στο αλατισμένο νερό ώστε να γίνουν ελαφρώς ελαστικοί. Αφαιρούμε το ανώτερο δέρμα, είναι όμορφα χρωματισμένο και δίνει μανιτάρια είτε κόκκινο είτε γκρίζο-πράσινο (ανάλογα με το χρώμα του russula).

Τα μανιτάρια καθαρίζονται και πλένονται

Οι σταφίδες μπορούν να πλυθούν καλά, κόβονται μεγάλα μανιτάρια και τα μικρά μπορούν να μείνουν εντελώς. Ας το προσθέσουμε και το ανακατέψουμε απαλά. Αφήστε το για 10-15 λεπτά.

Αλάτι μανιτάρια

Στη συνέχεια το βάζουμε στο βάζο. Οι κίνδυνοι δεν αντενδείκνυνται, πρέπει να είναι στο υγρό, γιατί όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα σκιάζουν, το οποίο δεν επηρεάζει τη γεύση, και η όρεξη για σνακ είναι ακόμα έτσι. Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα βάζο για αλάτι, όχι ένα τηγάνι. Στην τράπεζα βάζω μια νέα σακούλα (χωρίς τρύπες) σελοφάν και ρίχνουμε νερό μέσα σε αυτήν. Το νερό εξαπλώνεται πάνω στη συσκευασία και καταλαμβάνει όλο τον ελεύθερο χώρο, γίνεται καταπιεστικό, τα μανιτάρια εντελώς βυθίζονται στην άλμη. Ας αφήσουμε την σκουρόχρωμη για μια μέρα.

Βάλτε τα μανιτάρια στο βάζο

Τώρα ετοιμάστε το σκόρδο, το δάφνη, ένα κομμάτι χρένου και το πιπέρι.

Ετοιμάστε τα καρυκεύματα, το σκόρδο και το χρένο

Σε ένα κατάλληλο βάζο αναδιπλώνουμε τις σκωρίες, ελαφρώς συμπιέζουμε και ρίχνουμε σε κομμάτια χρένου και σκόρδου, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και μερικά πιπέρι. Γεμίστε με άλμη ώστε τα μανιτάρια να καλύπτονται με αυτό. Σας συμβουλεύω να βάζετε σε μικρά βάζα για να ανοίξετε και να φάτε αμέσως. Το στέλνουμε στο ψυγείο για να ωριμάσει για 2-3 εβδομάδες. Αλάτισμα των σκωριών με κρύο τρόπο είναι πλήρης!

Βάλτε στα μανιτάρια βάζο, μπαχαρικά, σκόρδο και χρένο

Και στη συνέχεια στο τραπέζι! Με πατάτες, με λάδι, ναι με άνηθο κρεμμυδιού!

Η συνταγή για το αλάτισμα των σκωριών με κρύο τρόπο

Φωτογραφία αποστειρωμένων σκωριών με κρύο τρόπο

Το pickle russula με κρύο τρόπο