Ένας απλός τρόπος για να μαραθούν αγγούρια για το χειμώνα χωρίς αποστείρωση. Τα αγγούρια αποδεικνύονται τραγανά και πολύ ορεκτικά!

Τα συστατικά

Ανά λίτρο τράπεζα:

αγγούρια – περίπου 600 γραμ

δάφνη – 1 τεμ.

πιπέρι – 5 τεμ.

αρωματικό πιπέρι – 4 τεμ.

φύλλα χρένου – 1 τεμ.

σκόρδο – 3-4 δόντια

φύλλα φραγκοστάφυλα – 4-5 τεμ.

φύλλα κερασιού – 4 τεμ.

νερό – περίπου 0,5 λίτρα

αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.

άνηθος σε ταξιανθίες – 2 τεμ.

  • 20 kCal
  • 40 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Υπάρχουν πολλές συνταγές για μαγείρεμα αγγουριών για το χειμώνα, αλλά θέλετε να επιλέξετε από αυτούς το πιο απλό, γρηγορότερο, ειδικά αν έχουμε πολλά αγγούρια και όλα αυτά πρέπει να μεταποιηθούν, να διατηρηθούν. Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή αγγούρια αποστράγγισης για το χειμώνα είναι απλή. Δεν θα χρειαστεί να ρίξουμε τα φρούτα με βραστό νερό και να αποστειρώσουμε, όπως και σε αυτή τη συνταγή. Υπάρχει μόνο μία απαραίτητη προϋπόθεση: τα βάζα μας πρέπει να αποθηκεύονται σε κελάρι ή σε ψυγείο.

Θυμάμαι ότι αυτή η συνταγή για μαγείρεμα αγγούρια χωρίς αποστείρωση έμαθα στην παιδική μου ηλικία, όταν πραγματικά ήθελα να βοηθήσω τη μητέρα μου στη συντήρηση. Και τώρα η εγγονή μου με βοηθά. Είναι μόνο τριών ετών, αλλά πόσα φύλλα να βάλουν σε ένα βάζο, θυμήθηκε και ευτυχώς ξοδεύει χρόνο μαζί μου στην κουζίνα. Γενικά, όπως είπα, η λήψη αγγουριών για το χειμώνα είναι εύκολη!

Συστατικά για αποσκωρίωση αγγουριών για το χειμώνα

Πριν από το μαγείρεμα αγγουριών 3-4 ώρες σε κρύο νερό, ειδικά εάν συλλέχθηκαν εκ των προτέρων. Αυτό θα τους δώσει φρεσκάδα, και στην τελική μορφή τα φρούτα θα γίνουν τραγανά.

Βάλτε αγγούρια στο νερό

Σε καλά καθαρισμένα και αποστειρωμένα βάζα θα τοποθετήσουμε πιπέρι, γλυκιά πιπεριά, φύλλα δάφνης και σκόρδο. Εάν τα σκελίδες σκόρδου είναι μεγάλα, μπορούν να κοπούν.

Βάλτε πιπέρι και φύλλα δάφνης σε κουτιά

Βάζουμε τα αγγούρια σε ένα βάζο, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουμε το χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο. Μεγάλα αγγούρια που βάζουμε κάτω, και αυτά που είναι μικρότερα – επάνω. Στον ελεύθερο χώρο τοποθετούμε τα φύλλα της σταφίδας, του κερασιού, του χρένου. Πάνω μπορεί να βάλει την ταξιανθία του άνηθο.

Βάλτε τα αγγούρια, το σκόρδο και τα χόρτα στα βάζα

Έτσι γεμίζουμε όλες τις τράπεζες.

Συμπληρώστε όλες τις τράπεζες

Προετοιμάστε το τουρσί. Σε ένα βάζο λίτρο χρειαζόμαστε 1 κουταλιά σούπας αλάτι. Διαλυτό άλας σε νερό, βράστε και ψήστε. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε νερό πηγής ή πηγάδι νερό, δεν μπορεί να βράσει.

Κάνετε άλμη

Φέρτε το άλμη στο βάζο.

Ρίχνουμε τα αγγούρια με άλμη

Υπολογίστε τη σωστή ποσότητα νερού και αλατιού για όλα τα βάζα. Πλήρωση.

Άτμος στην άλμη

Αυτό είναι όλο. Κλείστε τα βάζα με τα καπάκια και τοποθετήστε το αμέσως στο ψυγείο. Απλούστερη από απλή! Το αγγούρι για το χειμώνα έχει τελειώσει.

Συνταγή για τον καθαρισμό αγγουριών για το χειμώνα

Αλατισμένα αγγούρια σε περίπου ένα μήνα. Καλό φαγητό!

Φωτογραφία αλατισμένων αγγουριών για το χειμώνα