σιρόπι βατόμουρο – μια αρωματική, νόστιμη Εκτός από το τηγανίτες, muffins, τα ποτά και το πρωί χυλό, που είναι εύκολο να προετοιμαστούν στο σπίτι.

Τα συστατικά

Βατόμουρο 400 g

Νερό – 200 ml

Ζάχαρη – 450 g (εάν είναι απαραίτητο)

  • 176 kCal
  • 20 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Σπιτικό σιρόπι φυσικό βατόμουρο – η τέλεια θεραπεία που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Παρασκευάζονται χωρίς πυκνωτικά και συντηρητικά, φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα, νερό και ζάχαρη σιρόπι ελήφθη παχύ και παχύρευστο με μια ματιά υποστηρίζει πολυτελές ρουμπινί χρώμα τους και ορεκτική γεύση. Εύκολη και απλή για την προετοιμασία, σπιτικό σιρόπι βατόμουρο – μια πραγματικά απαραίτητο εργαλείο στην κουζίνα. Πλούσια, αρωματικά, γλυκά, μπορεί να μετατραπεί σε μια λιχουδιά ακόμα και τον πιο βαρετή πλιγούρι βρώμης, και για να μην αναφέρουμε, ως συμπλήρωμα τηγανίτες και τηγανίτες για τον εμποτισμό από κέικ και πίτες – είναι όμορφη. Δοκιμάστε το!

Συνταγή για σιρόπι βατόμουρου

Προετοιμάστε τα συστατικά στη λίστα.

Συστατικά για σιρόπι βατόμουρου

Τοποθετήστε τα σμέουρα σε μια κατσαρόλλα και ρίξτε κρύο νερό. Προσθέστε νερό σε μια τέτοια ποσότητα που καλύπτει μόλις τα μούρα ενός βατόμουρου.

Βάλτε τα σμέουρα σε μια κατσαρόλα

Φέρεται το μίγμα σε βρασμό, μειώνουν τη θερμότητα έτσι ώστε το νερό είναι ελαφρώς βράζει και σιγοβράζουμε σμέουρα για 10 λεπτά προκειμένου να ρίχνει το άρωμα φρούτων, το χρώμα και τη γεύση τους.

Βράζουμε νερό με σμέουρα

Στη συνέχεια στέλεχος του μείγματος, διαχωρίστε τα μούρα και πιέστε τα απαλά. Μπορείτε να σκουπίσετε τα μούρα μέσω ενός κόσκινου, αλλά στην περίπτωση αυτή το έτοιμο σιρόπι δεν θα είναι διαφανές.

Στέλεχος του μείγματος

Μετρήστε την ποσότητα του προκύπτοντος ζωμού σμέουρων. Τοποθετήστε ξανά το ζωμό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε ζάχαρη. Για να αποκτήσετε ένα παχύ σιρόπι, η ζάχαρη θα πρέπει να είναι ενάμισι φορές περισσότερο από τα υγρά. Έχω 300 χιλιοστόλιτρα ζωμού βατόμουρου, έτσι προσθέτω 450 γραμμάρια ζάχαρης.

Ρίξτε τη ζάχαρη

Ανακατέψτε τα συστατικά και αφήστε το μίγμα να βράσει. Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμότητα και μαγειρέψτε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρώντας τον προκύπτοντα αφρό.

Αφαιρέστε τον αφρό

Απενεργοποιήστε τη θερμότητα και ψήστε το σιρόπι. Στη συνέχεια, χύστε το σιρόπι σε αποστειρωμένο, ερμητικά σφραγισμένο δοχείο και τοποθετήστε το στο ψυγείο για αποθήκευση.

Ρίξτε το σιρόπι μέσα στη φιάλη

Τυπική διάρκεια ζωής του σιροπιού σπίτι βατόμουρο είναι 2 εβδομάδες. Για μακροχρόνια αποθήκευση ή αποθήκευση σε ασταθείς συνθήκες θερμοκρασίας με δοχείο σιρόπι πρέπει επίσης να αποστειρώνονται σε βραστό νερό για 10-15 λεπτά και ρολό χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο καπάκι.

Τελειωμένο σιρόπι βατόμουρου

Το σιρόπι βατόμουρου είναι έτοιμο.

Φωτογραφία σιροπιού βατόμουρου