Το Mannick είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο. Η σύνθεση των συστατικών στις συνταγές μπορεί να ποικίλει, αλλά η χρήση του μάνγκο, της ζάχαρης και της βανιλίνης παραμένει αμετάβλητη.

Τα συστατικά

Σιμιγδάλι – 180 γρ

Νερό (ζεστό, αλλά όχι βρασμένο) – 250 ml

Ζάχαρη – 200 g

Αυγό – 2 τεμ.

Φυτικό έλαιο (εξευγενισμένο) – 100 ml

Αλεύρι 130 g

Σκόνη ψησίματος – 10 g

Ζάχαρη βανίλιας – 2 κουτ. (ή βανιλλίνη, για γεύση)

Διάμετρος της φόρμας – 25 cm

  • 379 kCal
  • 1 ώρα

Διαδικασία μαγειρέματος

Το Mannick είναι μια εύκολη στην παρασκευή πίτα, την οποία μπορούν να μαγειρεύουν ακόμα και νέοι αρχάριοι. Οι περισσότερες από τις συνταγές mannika βασίζονται στην ανάμιξη της ζύμης με ξινή κρέμα, κεφίρ ή γάλα. Σας προτείνω μια συνταγή μανικιούρ στο νερό. Από το διαθέσιμο σύνολο προϊόντων, λαμβάνεται μια μαλακή, ελαφρώς υγρή πίτα με λεπτή υφή.

Προετοιμάστε τα απαραίτητα προϊόντα για το μαγείρεμα μάννα στο νερό με αυγά.

Συστατικά για μάννα στο νερό με αυγά

Στο δοχείο γεμίζουμε ζάχαρη και σιμιγδάλι, ρίχνουμε ζεστό νερό (Μην το βράζετε!), ανακατεύουμε. Αφήστε για 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μάνχα θα διογκωθεί και η ζάχαρη θα διαλυθεί.

Ρίξτε το μάνγκο με ζάχαρη με βραστό νερό

Προσθέστε αυγά, ανακατέψτε το χτυπημένο.

Οδηγήστε τα αυγά

Ρίχνουμε το εκλεπτυσμένο λαχανικό λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να είναι ομοιόμορφο.

Ρίξτε λάδι

Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη βανίλιας, τη σκόνη ψησίματος και προσθέτουμε στο πρώτο δοχείο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέστε αλεύρι

Μορφή για το λίπος ψησίματος με φυτικό λάδι και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι. Ρίξτε τη ζύμη σε ένα καλούπι και βάλτε το σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 30-50 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο). Ελέγξτε το μανίκι σε ξηρό σουβλάκι.

Βάλτε τη ζύμη στο καλούπι

Έτοιμο μανικιούρ στο νερό με αυγά πλήρως το δροσίζουμε.

Μανικιούρ στο νερό με αυγά

Πασπαλίστε με ζάχαρη σε σκόνη ή πασπαλίζετε με γλάσο και αφήστε το μόνο για 3-4 ώρες (πιθανή και τη νύχτα), έτσι ώστε το μανίκι “επιμένει”, αλλιώς θα καταρρεύσει όταν τεμαχιστεί.

Manner συνταγή για το νερό με τα αυγά

Φωτογραφία ενός μάννα στο νερό με τα αυγά